top of page
Usein kysyttyä

 

Listasimme tähän usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin.

Mikäli näistä ei löydy kaipaamaasi tietoa, otathan yhteyttä sähköpostitse info@hookedsaimaa.fi tai soittamalla 044 972 5746. Tapanamme on ratkaista asiat, joten autamme mielellämme!

Kuuluvatko kalastusluvat pakettiin?

Vain all-inclusive paketeissa. Kalastonhoitomaksu tulee hankkia joko itse tai hoidamme ne puolestanne. 

Millainen vene on käytössä?

Käytössämme on Ranskalainen Jeanneau Merry Fisher Marlin 755 sekä kaksi Suomalaista Alutroll 410 Snapper alumiiniveneitä. Lisätietoja veneistä löydät sivuiltamme veneet ja kalusto.

Mikä on sopiva pukeutuminen ja varustus retkille?

Säänmukainen pukeutuminen on aina paikallaan. Meiltä saat lämpimät kelluntapuvut ja saappaat ja tarvittaessa sadevarusteet. On aina parempi varata mukaan mieluummin hieman liikaa kuin liian vähän vaatetta, niin retkellä on mukavinta. Vesillä kosteus- ja tuuliolot ovat erilaiset kuin maalla ja retkien kesto saattaa olla pitkä, joten varustus sen mukaan.

Veneessä on myös lämmin hytti. Vene sopii hyvin kovemmallakin tuulisella säällä tehtäviin reissuihin ja tarvittaessa siirrytään kalastamaan suojaisemmalle alueelle.

Kuinka ajoissa retki kannattaa varata?

Toisinaan retki voi onnistua jopa samalle päivälle – kannattaa ainakin kysyä – mutta toivottavaa olisi tehdä varaus ainakin viikko tai kaksi etukäteen. Mitä aikaisemmin varaat, sitä paremmin voimme varmistaa, että saatte juuri toivomanne retkipäivät.

Saammeko palvelua myös muulla kuin suomen kielellä?

Puhumme myös englantia. Erikseen tilattavissa on myös muiden kielien tulkki reissulle mukaan, otatahan ajoissa yhteyttä, jos on tarvetta tulkille.

Mikä kalastusmuoto sopii vähemmän kalastaneille ja mikä kokeneemmille ryhmille?

Vetouistelu ja jigaus sopii kaikille kokemuksesta riippumatta.

Haastavampi järvilohen ja taimenen uistelu sopii enemmän kokeneemmille ja pitkäjänteisille kalastajille.

Mitä on jigaus?

Jigaus on heittokalastusmuoto, jossa käytetään silikonista tehtyjä kumivieheitä eli jigejä. Jigi liitetään painavaan jigipäähän ja heitetään veden pohjaan. Jigiä kelataan ja ”pomputellaan” pohjaa pitkin, joka ärsyttää kalan nappaamaan. Saaliskaloina pääsääntöisesti kuha, ahven ja hauki. Jigaus on aktiivista kalastusta, jossa kalastaja itse osallistuu kalastukseen koko ajan.

Jigauksen oppii kuka vain eikä se vaadi aiempaa kokemusta kalastuksesta.

Mitä on vetouistelu?

Vetouistelussa vedetään useita vieheitä samanaikasesti veneen perässä. Yleisimmin uistelussa käytetään puisia vaappuja, metallisia lusikoita ja luonnonkala-täkyrakseja. Vetouistelun lomassa pystyy hyvin herkuttelemaan retkieväillä ja ihastelemaan kaunista luontoa, kun pyydykset ovat pyytämässä.

Saaliskaloina pääsääntöisesti kuha, ahven, hauki, järvilohi ja taimen.

Onko retkillä saalistakuu?

Ei, mutta harvoin jäädään ilman saalista. Saaliittomia päiviä tulee kuitenkin myös kokeneimmillekin kalastajille.

Mitä tehdään saaliskaloille?

Isot ja pienet yksilöt pyritään vapauttamaan kalansuojelun vuoksi (pienet kalat saavat jatkaa kasvuaan ja isot jatkavat tehokkaasti sukua). Keskikoon kaloista voimme valita sopivat luontoruokailuun syötäväksi.

Opas huolehtii kotiinvietävien kalojen käsittelystä.

Syödäänkö retkillä itsepyydettyä kalaa?

Kyllä! Kalastusretkillä voidaan ottaa ruokakaloja saarilounaalle. Saimaan taika -paketeissa kalansyönti on yksi oleellinen ja elämyksellinen kokemus.

Ilmoitathan etukäteen, mikäli seurueessasi on joku, joka ei syö kalaa – varaamme hänelle jotain muuta.

Saako päivän aikana nauttia alkoholia?

Kyllä saa, mutta runsas käyttö ei ole suositeltavaa. Keskeytämme retken, mikäli alkoholin liiallinen nauttiminen vaarantaa turvallisuuden.

Millaiset tilaus- ja peruutusehtonne ovat?

Tilaus- ja peruutusehtomme näet täältä.

bottom of page